Tuin in Boho stijl: eenvoudige en mooie ideeën

Als je droomt van een tuin in boho stijl, dan is dit artikel iets voor jou! Wij hebben de mooiste ideeën voor het inrichten van een tuin + tuinhuisje Boho Style op een rijtje gezet. Laat je hierdoor inspireren! Dankzij veel praktische tips kun je onze ideeën voor tuin boho stijl gemakkelijk imiteren!

Je kunt elk tuinhuisje ombouwen tot een boho tuinhuisje, elk terras een boho terras en elke tuin een boho tuin. Als je de keuze hebt, zoek dan meteen een tuinhuis met terras, dan kun je het tuinhuis en terras in één keer inrichten als een boho style wereld! Tuinhuizen met terras vind je in onze online shop in vele maten en uitvoeringen.

Onze tip: Een tuinpaviljoen leent zich ook uitstekend om het in boho stijl te decoreren! Hetzelfde geldt voor pergola’s.

Wat is boho stijl?

Boho staat voor bohemien. Dit beschrijft een manier van leven die zich bewust onderscheidt van burgerlijke waarden, normen, houdingen en gedrag. Iedereen die leeft als een bohemien (aanhanger van de boho-stijl) of als een bohemien (aanhanger van de boho stijl) verwerpt de normen en gewoonten van de bourgeoisie. Kenmerken als authentiek, onafhankelijk, onconventioneel en origineel worden aan de Boho Style toegeschreven. Simpel gezegd, bohemien gaat over het leven in de afwijking van de norm van het normale.

Dat is overigens precies wat hen onderscheidt van de avant-garde. De avant-garde gaat over provoceren met normschendingen in hun kunst, terwijl de bohémien dit doet met normschendingen in hun manier van leven.

Wat zijn de kenmerken van de boho stijl?

Van de bohemian missie om af te wijken, er zijn functies voor de boho-stijl die kunnen worden geïmplementeerd in mode en meubels.

Individualiteit (onafhankelijkheid) is hier zeker te noemen als eerste kenmerk van de Boho Style. Iedereen die zich in Boho stijl kleedt of inricht, wil afwijken en staat klaar om te provoceren met zijn afwijking van de norm. Voor mode en wonen betekent dit dat de boho stijl altijd een uniek effect heeft. Het is niets van de plank, niets dat iemand zou kunnen kopen, maar eerder een individueel samengestelde stijl

 • ofwel niet-conforme individuele stukken
 • of losse stukken die afwijkend (mode) of afwijkend worden gedragen.

Tweedehands spullen: Omdat een “levensstijl die afwijkt van de norm” vaak geassocieerd wordt met bezuinigen, kan dit ook gezien worden als een kenmerk van de Boho Style. Bij boho fashion en boho living zijn het geen nieuwe, dure stukken die met elkaar gecombineerd worden, maar vaak dingen die al gebruikssporen vertonen. In dit opzicht zijn antiek- en rommelmarkten echte schatkamers voor iedereen die in boho-stijl wil leven. Dit duurzame karakter van de boho-stijl maakt het heel lief en de moeite waard om opnieuw te leven.

Gezelligheid: De bereidheid om met minder rond te komen resulteert ook in het leven in een groep, de zogenaamde Boheme cirkel. Je ontmoet elkaar in de cirkel, brengt tijd met elkaar door en helpt elkaar. Zeker voor het leven in de Boho-stijl betekent dit altijd ruimte hebben voor kleine en grote gezelschappen – je zit bij elkaar, eet, drinkt, discussieert en geniet van het leven.

Diversiteit: aan de ene kant, degenen die zich niet willen onderwerpen aan de voorschriften van de conventionele mode en dat niet kunnen omdat het budget kleiner is, aan de andere kant reiken naar individuele stukken uit de meest uiteenlopende tijdperken, stijlen en culturen en combineer ze tot iets nieuws. Het resultaat is een kleurrijke mix die modieuze grenzen verlegt en haar uniciteit viert: de boho-stijl.

Wat heeft boho stijl met hippie stijl te maken?

Als het op boho aankomt, denken sommige mensen aan de hippies van de jaren zestig en hebben ze het niet mis: de hippiebeweging stond en staat nog steeds voor een breuk met de toen gangbare ideeën over leven en moraal. De hippiebeweging had zich echter tot doel gesteld “meer vrede en menselijkheid”. De hippiestijl was gebaseerd op de afwijzing van industriële massamode. In plaats daarvan werden stoffen zelf geverfd, bijvoorbeeld met de batik verftechniek, en aan elkaar genaaid om kleding te maken. Of het is gebreid en gehaakt.

Hoe wordt de boho stijl doorgevoerd in huis en tuin?

Met de beschreven features in je achterhoofd kun je nu aan de slag met het inrichten van je tuinhuis en/of tuin in boho-stijl.

Allereerst moet je kijken welke meubels je al hebt voor de Boho-tuinschuur, Boho-terras en Boho-tuin. Want menig stoffig stuk in de kelder of op zolder heeft wat nodig is om een ​​boho-ster te worden!

Onze tip: Hoe herken je een boho ster? Simpelweg omdat het meubel, woonaccessoire of woontextiel niet in elke tuinmeubelwinkel verkrijgbaar is en ook niet links en rechts bij de buren te vinden is – uitzondering: de buren zijn overtuigd Bohemians.

Typische ingrediënten voor het tuinhuisje Boho Style en de tuin Boho

 • Stoelen en schommelstoelen, fauteuils, schommelfauteuils en hangstoelen, banken en tafels van riet (bamboestok), riet of rotan. Het materiaal is licht en kan snel worden verplaatst wanneer gasten komen en gaan.
 • Hangstoelen met kussens in de tuin
 • Kleine tafels, krukjes en boxen die je gemakkelijk naast zitmeubels kunt plaatsen.
 • Hangmatten van grove stoffen met bies of franjes of van netten die geknoopt zijn met de macramé knooptechniek.
 • Tapijten, matten en dekens om op te zitten.
 • Kussens, poefs en matrassen op de vloer voor gezellige feesten in boho-stijl.
 • Dekens om om je nek te hangen voor als het ’s avonds wat koeler wordt.
 • Weelderige doeken en gordijnen die je als privacyscherm en/of zonwering niet alleen in het Boho tuinhuisje kunt gebruiken, maar ook aan snel gespannen lijnen als een overkapping in de tuin kunt ophangen.
 • Parasols, zonnezeilen, luifels die je buiten plaatst om jezelf en je familie, vrienden en buren een schaduwplekje te geven.
 • Woonaccessoires zoals kandelaars, spiegels, etagères, hanging baskets, fotolijsten – individueel of massaal geplaatst. Er zijn veel materialen denkbaar: raffia, stro, hout, glas, keramiek, metaal – de keuze is aan u!
 • Een vuurplaats waar je je boho binge buiten kunt opzetten.

3 Stuks Luxe Macrame Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Hangende Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Plant Hanger - Verticale Tuin Bloempothouder Planthanger

★★★★★
19,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

Diameter23 cm
KleurSet van 3 Wit
MateriaalKatoen | Hout
Gewicht0,247 kg
WaterdichtWaterdicht
Aantal stuks in verpakking3
Wat zit er in de doos3x Luxe Macramé Plantenhangers met 3 S Vorm Muurhaken
MerkMycramé
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormHalfrond
Seizoenscollectie4 seizoenen
SeizoensjaarNever out of stock
DoelgroepAlle leeftijden
Product breedte25 cm
Product gewicht300 kg
Product hoogte90 cm
Product lengte90 cm
Verpakking breedte121 mm
Verpakking hoogte88 mm
Verpakking lengte200 mm
VorstbestendigJa

90 x 25 x 90 cm (lxbxh) | Ø 23 cm | Katoen | Hout

4 Stuks Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Verticale Tuin Plant Hanger Bloempothouder Planthanger

★★★★★
39,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

KleurBruin
MateriaalKatoen
Gewicht0,565 kg
WaterdichtNiet waterdicht
Aantal stuks in verpakking4
MerkSpieringstore®
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormRond
SeizoenscollectieBasics
SeizoensjaarNever out of stock
DoelgroepAlle leeftijden
Inclusief watergeefsyteemNee
Product breedte100 cm
Verpakking breedte195 mm
Verpakking hoogte68 mm
Verpakking lengte282 mm

100 cm (lxb) | Katoen

9 Stuks Jute Macrame Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Hangende Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Plant Hanger - Verticale Tuin Bloempothouder Planthanger

★★★★★
23,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

Diameter24 cm
KleurJute | Bruin
MateriaalJute
Gewicht0,426 kg
WaterdichtWaterdicht
Aantal stuks in verpakking3
Wat zit er in de doos9 stuks
MerkMycramé
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormOvaal
Seizoenscollectie4 seizoenen
Seizoensjaar2021
DoelgroepAlle leeftijden
Product breedte24 cm
Product gewicht300 kg
Product hoogte120 cm
Product lengte120 cm
Verpakking breedte190 mm
Verpakking hoogte73 mm
Verpakking lengte225 mm
VorstbestendigJa

120 x 24 x 120 cm (lxbxh) | Ø 24 cm | Jute

4 Jute Luxe Macrame Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Hangende Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Plant Hanger - Verticale Tuin Bloempothouder Planthanger

★★★★★
15,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

Diameter20 cm
KleurJute | Bruin
MateriaalJute
Gewicht0,269 kg
WaterdichtWaterdicht
Aantal stuks in verpakking3
Wat zit er in de doos4 Plantenhangers + 4 Murrhaken
MerkMycramé
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormOvaal
Seizoenscollectie4 seizoenen
SeizoensjaarNever out of stock
DoelgroepAlle leeftijden
Inhoud300 g
Product breedte20 cm
Product gewicht300 g
Product hoogte90 cm
Product lengte90 cm
Verpakking breedte146 mm
Verpakking hoogte60 mm
Verpakking lengte222 mm
VorstbestendigJa

90 x 20 x 90 cm (lxbxh) | Ø 20 cm | Jute

3 Stuks Zwarte Macrame Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Hangende Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Plant Hanger - Verticale Tuin Bloempothouder Planthanger

23,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

Diameter24 cm
KleurSet van 3 Zwart
MateriaalKatoen
Gewicht0,338 kg
WaterdichtWaterdicht
Aantal stuks in verpakking3
Wat zit er in de doos3x Zwarte Plantenhangers met 3x Muurhaak
MerkMycramé
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormOvaal
DoelgroepAlle leeftijden
Inhoud300 g
Product breedte20 cm
Product gewicht300 g
Product hoogte85 cm
Product lengte85 cm
Verpakking breedte195 mm
Verpakking hoogte65 mm
Verpakking lengte225 mm
VorstbestendigJa

85 x 20 x 85 cm (lxbxh) | Ø 24 cm | Katoen

4 Stuks Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Verticale Tuin Plant Hanger Bloempothouder Planthanger Wit

★★★★★
34,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

KleurWit
MateriaalKatoen
Gewicht0,761 kg
WaterdichtNiet waterdicht
Aantal stuks in verpakking4
MerkSpieringstore®
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormRond
Seizoenscollectie4 seizoenen
SeizoensjaarNever out of stock
DoelgroepAlle leeftijden
Inclusief watergeefsyteemNee
Verpakking breedte217 mm
Verpakking hoogte68 mm
Verpakking lengte324 mm

Katoen

4 Stuks Luxe Macrame Plantenhangers - Boho Handgeweven Katoen Hangpot voor Binnen/Buiten - Hangende Bloempot met Kralen - Macramé Touw/Koord Hangplant Houder - Bohemian Wandhanger Decoratie - Plant Hanger - Verticale Tuin Bloempothouder Planthanger

★★★★★
25,95
Bol.com
as of november 28, 2021 1:21 am

Features

Diameter23 cm
KleurSet van 4
MateriaalKatoen | Hout
Gewicht0,704 kg
WaterdichtWaterdicht
Aantal stuks in verpakking3
Wat zit er in de doos4 Planten Hangers + 4 S-Vrom Muurhaken
MerkMycramé
Voor binnen of buitenVoor binnen & buiten
VormOvaal
Seizoenscollectie4 seizoenen
DoelgroepAlle leeftijden
Product breedte25 cm
Product gewicht400 g
Product hoogte110 cm
Product lengte110 cm
Verpakking breedte244 mm
Verpakking hoogte73 mm
Verpakking lengte277 mm
VorstbestendigJa

110 x 25 x 110 cm (lxbxh) | Ø 23 cm | Katoen | Hout

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Gardenius
Logo
Shopping cart